Sünnet yaşı nedir ?

Sünnetin yaşı yoktur. Yaş konusunun bu kadar önemli olması çocuğun sünnetin kendine zarar verdiğini düşünmesinden kaynaklanır. Kişilik özelliğine göre bazı çocuklar çok fazla etkilenebilir.  Kendisinin cezalandırıldığını çok kıymetli ,dokununca zevk aldığı organının ailesi tarafından  zorla kesildiğini düşünebilir. Bu olay kişilik sapmalarına  yol açabilir. Ancak bu travmayı ANESTEZİ sayesinde yok edebiliriz. Anestezi korkuları ,acıları ortadan kaldırdığı gibi olayın unutulmasını sağlar. Sünnetin psikolojik travması çok hafifler.

Bu nedenle bir yaşına kadar çocuğun cinsel gelişmesi tamamlanmamış olduğundan LOKAL ANESTEZİ , bir yaşından sonra mutlaka GENEL ANESTEZİ öneriyoruz.

Sünneti kimler yapar ?      

Cerrahi eğitim görmüş her DOKTOR yapabilir.

Sünnet için kullanılması sakıncalı teknikler var mıdır?  

Evet , vardır. İşlem sırasında yüksek ısı yayan lazer veya benzeri  gibi cihazlar kullanılamaz. 

Herkes sünnet olabilir mi ?  

Evet. Ancak doğuştan hatalı (peygamber sünnetli vs. gibi)      bir organa sahip çocukların mutlaka bu konuda eğitimli cerrahlar tarafında sünnet edilmeleri gerekir. Organda ki hata ameliyatla düzeltilmeli ve ameliyatın sonunda sünnet de yapılabilir.

Sünnetten  sonra iyileşme nasıldır ?  

Cerrahi tekniklere uygun yapılan bir sünnet yarası 24 saat içinde iyileşir. Pansuman vs. gerekmez. Dokular iyileşmesi bu bölgede çok hızlıdır.